Welcome in ISNRA ICEMAS conference Reviewer Pages


Download Article

Article title: A MODERN TECHNIQUE FOR FINDING THE CAUSES OF A CYLINDER WALL FAILURE COMPOSITE MATERIAL

Article Code: ICEMAS0A24

 

Comment List

  • emadbane2007@yahoo.com 03 / 10 / 2018

    The significant difference between mechanical and physical properties of the individual components of the structure of layered thin-walled structural elements have driven to the creation of adequate discrete-structural theories to calculate this group of problems.
    In this paper, we propose a variant of the geometrically nonlinear dispersion specifically-layered structure theory of structural elements and study nature of the change of contact stresses in bending double-layer plates fiberglass with inter facial defects of the material structure. The derivation equilibrium equations and geometric ratio take into account the influence of transverse shear deformation and compression. The results of theoretical studies are compared with experimental data.
    According to the nonlinear discrete – structural theory of multi-layer plates and shells, the intense – deformed case of anisotropic elements with defects in the structure of the material is investigated. At the conclusion of the equations of balance and geometrical parity, the influence of deformations of cross shift and cross-pressure is taken into account. The results of theoretical research are compared with experimental data. The results of studies of plate bending under the action of uniform pressure q = 0.025 MPa. The relative error of the theoretical value of the deflection in the center of the plate, when compared with the experimental data was less.

    Attachment  

  • emadbane2007@yahoo.com 06 / 10 / 2018

    A committee of the Discussants article number:ICEMAS0A24

    A MODERN TECHNIQUE FOR FINDING THE CAUSES OF A CYLINDER WALL FAILURE COMPOSITE MATERIAL

    1 Dr. Emad Toma Karash; 2Tymor Abed Alsttar Sediqer;
    3Mohammed Taqi Elias Qasim

    1, 2, 3Northern Technical University

    1- Sergey Mikhailovich Vereshchaka, Professor
    Sumy State University, Faculty of Technical Systems
    – Ukraine , Solid deformer mechanics and composite materials

    2- Dmitry Alekseevich Zhigily, Assistance professor
    Sumy State University, Faculty of Technical Systems
    Ukraine – , Solid deformer mechanics and composite materials

    3- Sergey G. Psakhie
    Director of the Institute of Strength Physics and Materials Science, Russian Academy of Sciences, Materials Science Nanotechnologies Numerical Simulation Tribology Earthquakes.
    4- Nikolay Suryaninov
    Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture – Ukraine
    5- Deineka Andrey Vitalevich
    Sumy State University- Ukraine, TESET, Department of General Mechanics and Machine Dynamics.
    Questions and answers about article number:ICEMAS0A24

    Q1/ What is mean by composites?
    Answer: It is fiber reinforced composite materials which consist of fibers of high strength and modulus embedded in or bonded to a matrix with distinct Interfaces between them.

    Q2/ What is the Homogeneous material and non-Homogeneous?
    Answer:
    1- A homogeneous body has uniform properties throughout, i.e. the properties are independent of position in the body.
    2- A non-homogeneous body has material properties which are a function of the position on the body.

    Q3/ What’s (Monoclinic, Anisotropic, Isotropic, Orthotropic, Transversely )material constants?
    Answer:

    Q4/ What are the major constituents of composite materials ?
    Answer: Fiber, Matrix, Fillers, Coupling agents, Coatings.

    Q5/ What are the Epoxy properties?
    Answer: High mechanical strength, Good adhesive nature, Low viscosity, Low volatility, Low shrinkage rate, High cost.
    Q6/ What are the types of the Failure in composite structure?
    Answer: Facing failure, Transverse shear failure, Local crushing failure

    Q7/ What are the different ways in sandwich fabrication?
    Answer: One step cure, Two step cure, Three step cure

    Q8/ What are the characteristics of composite laminate?
    Answer: Specific gravity, Tensile strength, Compressive strength, Cost.

    Q9/ Why recycling is complex in composite materials?
    Answer: Recycling is complex in composite materials because there are many variables in material types: thermoset Vs thermoplastic, long Vs short fiber, Glass Vs carbon.

    Q10/ What are four elastic moduli of a unidirectional lamina?
    Answer: Longitudinal young’s modulus, Transverse young’s modulus, Major Poisson ratio , In plane shear modulus

    Q11/ What are the disadvantages of filament winding?
    Answer: Difficulty to winding complex shapes, Poor external finish, limited to convex shape component.

    Q12/ What are the problems between classes in composite materials?
    Answer
    1- Sliding between layers
    2- slide in one layer
    3- collapse of fiberglass threads

    Q13/ What’s New in This Article?
    Answer: The design of a mathematical model addresses the most important problems in between classes to get a model of composite materials with high quality properties.

    Q14/ Explain the results in figure 1?
    Answer:
    Figure 1 is the relation between the radial stress on the front surface of the circular plate and the distance.
    Curves 1.2 – rigid clamping circuit first curve increase with increase the distance and second curve decrease with increase the distance.
    Curves 3.4 – freely supported contour; ° – experimental data first curve increase with increase the distance and second curve decrease with increase the distance.

    Q14/ Explain the results in figure 2?
    Answer:
    Figure 2 is the relation between the transverse shear stresses along the mating surface contacting layers of a circular plate (1 -free simple loop; 2 – rigid clamping loop) from figure we see increase to (7.5 mm) after that sadly decrease.

    Attachment  

  • Khawla H H Shubber 10 / 10 / 2018

    I leave some notes about the paper presented, it is important to rearrange the text form to comply the journal requirements

    Attachment  

    • emadbane2007@yahoo.com 11 / 10 / 2018

      We send the final version of the paper (A MODERN TECHNIQUE FOR FINDING THE CAUSES OF A CYLINDER WALL FAILURE COMPOSITE MATERIAL

      ) after completion of the proposed revisions by Dr. Assistant Professor Khawla Hamoudi of the University of Kufa
      with regards
      Dr. Emad Toum

      Attachment  

  • emadbane2007@yahoo.com 11 / 10 / 2018

    ارسال النسخة النهائية بعد اكمال التنقيحات المقترحة من قبل الدكتورة الاستاذ المساعد خولة حمودي من جامعة الكوفة مع التقدير د. عماد توما

    Attachment  

  • emadbane2007@yahoo.com 12 / 10 / 2018

    We send the final version of the paper (A MODERN TECHNIQUE FOR FINDING THE CAUSES OF A CYLINDER WALL FAILURE COMPOSITE MATERIAL

    ) after completion of the proposed revisions by Dr. Assistant Professor Khawla Hamoudi of the University of Kufa
    with regards
    Dr. Emad Toma

    Attachment  

  • emadbane2007@yahoo.com 12 / 10 / 2018

    We send the final version of the paper after completion of the proposed revisions by Dr. Assistant Professor Khawla Hamoudi of the University of Kufa
    with regards
    Dr. Emad Toma

    Attachment  

  • emadbane2007@yahoo.com 13 / 10 / 2018

    Revised final model. Greetings

    Attachment  

  • emadbane2007@yahoo.com 13 / 10 / 2018

    Final

    Attachment  

  • emadbane2007@yahoo.com 13 / 10 / 2018

    Search as desired format

    Attachment  

  • emadbane2007@yahoo.com 14 / 10 / 2018

    Final model

    Attachment  

Leave a Reply